Algemene informatie

Gegevens die zich niet in Outlook of contacten bevinden vallen onder het eigen beheer. Omdat een telefoon heel veel apps en mogelijkheden heeft kan de servicedesk deze niet allemaal ondersteunen.

Deze gegevens kunnen o.a. opgeslagen zijn in whatsapp, foto's, notitie apps, etc. Om deze gegevens toch over te kunnen zetten kun je door middel van iCloud deze overzetten naar een 'andere' telefoon of medium.

iPhone updaten naar de laatste software versie

Werk je iPhone altijd bij naar de laatste software. Door jouw iPhone up to date te houden met de laatste software voorkom je dat jouw apparaat kwetsbaar wordt. Zorg er daarom voor dat de software update van jouw telefoon op de laatste versie zit. Hoe je dit controleert en uitvoert kun je hier lezen: https://support.apple.com/nl-nl/HT204204

Hotspot gebruiken

Als je ergens bent waar geen of slecht WiFi is of je tegen andere problemen aan loopt om te kunnen 'internetten' kan een hotspot je misschien uitkomst bieden. Gebruik de uitleg op de ondersteuningspagina van Apple om dit in te stellen op jouw telefoon: https://support.apple.com/nl-nl/HT204023

Standaard agenda instellen

Om te zorgen dat afspraken die je inplant op jouw mobiele telefoon standaard in de juiste agenda komt te staan. Dien je deze als voorkeur in te stellen. Hoe je dit doet kun je lezen op de ondersteuningspagina van Apple via deze link: https://support.apple.com/nl-nl/guide/iphone/iph3d1110d4/ios

Kies tijdens deze handelingen dan voor de 'agenda' onder de categorie 'Exchange_Online.

Agenda en/of mail synchroniseert niet meer

Als je onlangs je wachtwoord hebt aangepast zal de iPhone stoppen met synchroniseren. Er zal na een bepaalde tijd om jouw wachtwoord gevraagd worden. Zodra je deze invult zal e-mail en agenda weer gaan synchroniseren.

Omdat het een tijd kan duren voordat deze melding komt kun je ook via 'Instellingen' -> 'Wachtwoorden en Accounts' -> 'Exchange_Online' -> 'jouw mailadres' -> 'Wachtwoord'  jouw nieuwe wachtwoord invullen. Hierna zal nieuwe e-mail en agendaitems weer worden gesynchroniseerd.

Gegevens overzetten via iCloud

Gegevens overzetten via iCloud staat op de ondersteuningspagina van Apple beschreven en kun je via deze link benaderen: https://support.apple.com/nl-nl/HT210217

Whatsapp gegevens overzetten

Op de ondersteuningspagina van whatsapp staat uitgelegd hoe je stap voor stap gegevens van whatsapp kunt backuppen. Dit kun je lezen via de volgende link: https://faq.whatsapp.com/nl/iphone/20888066