Handleiding: PDF instellen op Adobe Reader

Standaard instellen

Wanneer je probeert te printen en dat niet lukt is het waarschijnlijk dat je via een verkeerd programma werkt meestal gaat het fout als je pdf bestanden opent in edge. Om dit te voorkomen dient pdf met het juiste programma standaard geopend te worden met adobe reader. Om dit handmatig in te stellen volgt u de volgende stappen.

• Volg onderstaande stappen om adobe reader als standaard in te stellen om pdf te openen en printen.

Ga rechts onder in je scherm naar start.

Begin vervolgens met typen en er komt automatisch een zoek balkje.
    Type: standaardapps

Vervolgens krijg je de optie te zien: standaardapps
    Vervolgens verschijnt er dit scherm.
    Vervolgens ga je naar onderin het scherm en klik je op:
    Standaard-apps per bestandtype kiezen
    Op het volgende scherm scrol je naar beneden naar de letter p en klik je bij .pdf ernaast op de app om de instelling te wijzigingen naar: Adobe Acrobat Reader.
    Wanneer je een pdf bestand opent zal het standaard nu wel in de juiste programma openen en vanuit daar kan je pdf printen.