Algemeen

Zodra jouw iPhone een zogenaamde herinstallatie moet ondergaan zijn er een aantal belangrijke punten die van tevoren uitgevoerd moeten worden of moet bepaalde informatie van tevoren beschikbaar zijn. Welke punten dit zijn en welke informatie nodig is lees je hieronder. Alle persoonlijke apps zoals Whatsapp, Twitter, etc zullen na herinstallatie weer opnieuw toegevoegd moeten worden aan de telefoon. Dat betekent ook eventuele koppelingen met accounts en/of apparaten die je zelf ingesteld hebt. Denk ook aan apps van samenwerkingspartners, gemeentes, e.d. Bij een herinstallatie zal de telefoon namelijk helemaal  gewist worden, de zogenaamde fabrieksinstellingen.

Zorg voor de herinstallatie voor de volgende punten:

• Zorg ervoor dat de software update van jouw telefoon op de laatste versie zit. Hoe je dit controleert kun je hier lezen.
  • Maak een backup naar iCloud. Klik hier om te lezen hoe je deze backup maakt.
  • Zorg ervoor dat je jouw iCloud gegevens bij de hand hebt. Een iCloud account is een inlognaam (vaak een email adres) en een wachtwoord wat bij dit iCloud-account hoort. Klik hier om te lezen hoe je jouw iCloud gegevens kunt opzoeken of herstellen.
  • Een afspraak met de IT-afdeling.

De herinstallatie van een iPhone neemt enige tijd in beslag. De ervaring leert dat dit ongeveer een klein uurtje in beslag zal nemen.

Extra handleidingen:

• "Whatsapp back-up" maken dit kan je hier vinden.